Det finns mängder med blommor som du kan plantera för att skapa en vacker och blomstrande trädgård. Många av de klassiska trädgårdsblommorna kommer från knölar och är enkla att både odla och plocka när det väl är dags.

Om du inte vill använda dig av klassiska blommor till trädgården kan du istället välja fröer från det vilda och samtidigt bidra till biologisk mångfald i naturen. Det innebär att du använder dig av fröer från vilda blommor som du sedan tar hem och planterar i din trädgård.

Samla frön från vilda blommor – hur funkar det?

Fördelen med många vilda blommor är att de klarar sig bättre utan underhåll. Vill du däremot kunna skapa en trädgård med exakt de blommor och färger som du föredrar är Floreas blomfröer ett bättre alternativ. Florea erbjuder ett stort utbud av både fröer och knölar, så att du kan odla dahlia, rosor, tulpaner och mycket mer. Du hittar också ett brett utbud av trädgårdsredskap och får allt levererat direkt hem till din dörr.

Hur ska man då gå tillväga för att samla fröer från naturen? Vi guidar dig!

1. Ta dig till närmaste blomsteräng. Här kan du hitta alla möjliga blommor som du kan samla frön från.

2. När blomningen är över kommer fröna vara mogna och det är då som du ska passa på att plocka. Sensommar och höst är att föredra.

3. Det enklaste är vanligtvis att plocka fröerna för hand och sedan spara i ett kuvert. På kuvertet kan du dessutom skriva ner vilken blomma fröna kommer från.

4. Sprid ut på annan plats eller ta hem till din trädgård! Vill du spara fröerna gör du det bäst på en mörk plats med maximalt 8-14 grader.