Är du företagare och letar efter ett sätt att marknadsföra din verksamhet mer miljövänligt? Den marknadsföring du använder dig av för att nå ut till kunder kommer avspegla ditt företag till punkt och pricka. Om du väljer miljövänlig marknadsföring ökar också sannolikheten att fler personer vänder sig till just dig.

Många är vi som lägger ett allt större fokus och engagemang på att bli så miljömedvetna i vår vardag som möjligt. Därför bör även du som företagare ta steget och hitta miljövänliga sätt som du kan marknadsföra dig. Det är naturligtvis inte det lättaste och kanske håller du kvar i gamla metoder som du vet fungerar. Oroa dig inte! Här nedan listar vi de bästa knepen för en mer hållbar marknadsföring!

Topp 3 miljövänlig marknadsföring

1. Branding

Klingit är ett företag som är experter på branding och som ser till att du och ditt företag får ett så starkt varumärke som möjligt. Om du vill ha hjälp med branding kan du kontakta företaget och berätta om dina önskemål och behov. Här kan du då välja att få en varumärkesdesign och marknadsföring som är så miljövänlig som möjligt.

2. Stöd en organisation

Genom att stödja en organisation som fokuserar på miljö kan du inte bara stärka ditt varumärke, utan du kan också få en riktigt bra samarbetspartner om ni delar samma vision och fokusområde. Du kan t.ex. plantera ett träd för varje ny kund som registrerar sig för dina nyhetsbrev! Se till att lyfta fram det i era kampanjer.

3. Satsa på biologiskt nedbrytbara produkter och material

Du kan inte skylta med miljövänlig marknadsföring och sedan ha produkter som inte avspeglar detta. Välj därför att satsa på produkter som är tillverkade i miljövänliga eller biologiskt nedbrytbara material. Det kan t.ex. vara en datorväska som är tillverkad i ett visst material, skärbrädor i bambu i lunchrummet eller tygkassar tillverkade i hampa.