Det är sedan länge känt att vanliga cigaretter påverkar både hälsa och miljö negativt. När du röker andas du in mycket farliga kemikalier som kan orsaka svåra och obotliga sjukdomar, t.ex. kol och cancer. I takt med att e-cigaretter och vapes blev populära på marknaden har dock fler valt att fimpa de vanliga cigaretterna och använda sig av just dessa istället.

Vill du testa på Vape rekommenderar vi dig att handla från en seriös återförsäljare. Hos Haypp kan du t.ex. hitta ett flertal olika varumärken, samt e-juice med olika smaker. Du kan också välja om du vill ha vape med eller utan nikotin i och kan köpa startkit för att enklare komma igång. Frågan är bara om vapes är bättre än vanliga cigaretter, inte minst för miljön.

Hur påverkar e-cigaretter miljön?

Tittar vi på den giftiga rök som cigaretter ger ifrån sig är det ingen tvekan om att e-cigaretter är ett bättre alternativ. E-cigaretter släpper inte ut några farliga kemikalier som kan påverka natur och djur och inga fimpar slängs på marken.

Det innebär dock inte att de är helt miljövänliga. Varje vecka kastat över flera miljoner e-cigaretter bort, utan att man väljer att återvinna det. Det, i sin tur, påverkar både vårt avfallssystem och bidrar till miljöfarliga utsläpp. Se därför till att du alltid återvinner din vape när den är slut.