Om du vill värna lite extra om miljön och klimatet kan du välja att äta mer vegansk och vegetarisk mat. När du äter en mer växtbaserad kost hjälper du inte bara miljön utan även din egen hälsa. Ett tips är att testa en vegansk matkasse om du vill äta mer växtbaserad mat. Du får flera olika inspirerande veganska maträtter i matkassen. Det är väldigt enkelt att lyckas med en växtbaserad livsstil om du väljer att prenumerera på en vegansk matkasse. Med en vegansk matkasse får du färska råvaror av hög kvalité och planerade måltider för att det ska bli minimalt med matsvinn.

Skräddarsy din egen matkasse

Matkassen är anpassad för att ge dig en variation av smakrika måltider från växtriket. Recepten är noggrant framtagna, vilket gör att du får i dig essentiella näringsämnen. Förutom att en vegansk matkasse är bra för din hälsa och miljön underlättar det även din vardag att ha en matkasse. Du slipper planera veckans måltider och storhandla. Dessutom kan du själv skräddarsy din egen matkasse om du önskar.

Växtbaserad mat är bra för miljön

Både att fler äter vegetarisk mat och att jordbruket effektiviseras behövs för att klimatmålen ska kunna uppnås. Det är svårt för alla att göra allt men genom att du väljer att äta mer eller helt växtbaserat kan du dra ditt strå till stacken. Om du väljer att äta kött någon gång kan du tänka på att inte äta mer än 500 gram rött kött per vecka. Det är ett råd som kommer från Livsmedelsverket.