Bilar påverkar klimatet och samtidigt är bilen en nödvändighet för många människor. Om du behöver en bil men samtidigt vill tänka på miljön är det en bra idé att satsa på en begagnad bil. Det är numer möjligt att leasa en begagnad bil billigt.

Välj en bil utifrån vardagsbehoven

Att leasa en begagnad bil är ett relativt nytt koncept. Alla begagnade bilar som är möjliga att leasa är noggrant kontrollerade. När du leasar en begagnad bil ingår det ofta serviceavtal och du behöver inte betala en kontantinsats. Du kan få en nästan helt ny bil men till betydligt mindre pengar än om du väljer att köpa en ny bil. Det är möjligt att leasa olika bilmodeller, så hitta den bil som fyller ditt behov.

Jämför olika bilmodeller

Om du vill tänka ännu mer på miljön än att köpa eller leasa en begagnad bil ska du inte välja en för stor bil. Det är inte sällan människor väljer en stor bil för att de ska åka till fjällen med mycket packning en gång per år. Men då är det bättre att hyra en bil. Välj bil efter basbehoven som du har i din vardag. En annan sak som är värd att tänka på är att ju tyngre bilen är desto mer bränsle kommer den att dra. Det är möjligt att jämföra olika bilmodellers klimatpåverkan om du vill välja en modell som påverkar miljön minst. Hur mycket en bil påverkar miljön beror på själva bilen, hur den faktiskt används och vad den kräver för drivmedel.